Néhány gondolat miért kell időben elvégezni a díszvilágítás karbantartását.

Hogyan és hogyan NE

Mindannyian emlékszünk arra a meghitt téli pillanatra mikor kigyulladnak a karácsonyi/ünnepi díszkivilágítás fényei. Egy másodpercre megáll az élet, a pillanatnyi csoda beteríti az életünket.

Mosolygós arcok és vidámság, a forralt bor illata, az ünnep meghittsége juthat eszünkbe mindezekről.

Ki gondolná, hogy ezt a pillanatot milyen sok ember előkészítő munkája, áldozata, és ideje kell hogy megelőzze, mennyi előrelátás, tervezés és gondoskodás szükséges ehhez.

Gondoljunk csak bele,

az autónkat is elvisszük téli átvizsgálásra, lecseréljük a szükséges alkatrészeket, felkészítve várjuk az időszakos megmérettetést. Miért ne tennénk ugyanezt a sokszor komoly beruházással – esetleg pályázattal – megszerzett díszvilágítási eszközeinkkel?

A karácsonyi díszítő motívumok és elemek már speciális kivitelüknél fogva is kellő gondoskodást kívánnak. A tárolás során óvjuk őket a nyári UV sugárzástól, az esetleges bárminemű fizikai behatásoktól. A nyári tárolóhelyek kialakításához  szakembereink nyújthatnak megbízható segítséget partnereiknek.

A díszvilágítás idény jellegénél fogva mindenki a 4. negyedév elején szeretné felszerelni és beüzemelni az eszközeit.

Mi sem egyszerűbb…. gondolhatnánk. Valóban, ha ez egy megtervezett és rendszerben kezelt feladat.

Felszerelés előtt mindenképpen ellenőrizni kell a dekorációs elemeket. Igen ez történhet épp az oszlopra történő felfogatás előtt is, azonban ha kiderül, hogy valami nem működik, akkor mi történik ?

Nem marad idő a probléma megoldására.

Ilyenkor kapjuk a sok megkeresést, hogy tegyünk valamit, mert

“holnap ennek már világítania kell”.

Igyekszünk megoldást találni, de sajnos ez az ad-hoc dolog nem biztos,hogy megbízható háttér ilyen esetben.

Mennyivel kellemesebb azon partnereink helyzete akik szezonon kívül – tavasszal, nyáron és ősszel – megrendelik eszközeik felmérését és karbantartását. Megnyugodva és biztonsággal várják a szerelés pillanatát, mert a karbantartást követő garancia biztosítja őket a DÍSZKIVILÁGÍTÁS működőképes üzemeltethetőségéről.

Megnyugtató, ha a referensek és az ünnepi világítással foglalkozó kollégák biztos tudattal várhatják a bekapcsolás pillanatát, nem érheti csalódás a fények felkapcsolásakor Őket sem.

Fura látvány lehet egy olyan oszlopsor, ahol néhány „hibás” elem rontja a csodálatos fények összképét. És mindez miért ? Mert nem sikerült időben ellenőrizni és karbantartani.
Bárki végzi is ezt a feladatot, ne feledjük:

A problémamentes díszvilágítás záloga a megfelelő időben elvégzett ellenőrzés és karbantartás!

Ne akkor akarjuk javíttatni az út feletti átfeszítést, amikor már felszereltük – és kosarasautó kell hozzá – hanem amikor még időben a földön van, és esetleg pótanyag beszerzésére is van IDŐNK.